Appelsin- og gulrotsuppe

Klasse: 6C, Skjetten skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk lime delt i 4 båter
500 gr gulrot i tynne skiver
1 stk hønsebuljong
1 stk lime
1 stk løk hakket i små biter
8 dl vann
4 ss lettrømme
1 ss smør
0.5 ts pepper
10 gr frisk ingefær hakket i små biter
0.5 ts salt
4 stk grove brødskiver
1 båt hvitløk hakket i små biter
1 dl appelsinjuice

Slik gjør du

1
Skrell og hakk opp grønnsakene i biter.
2
Smelt smør i en stor kjele og fres (stek) hvitløk, løk, gulrot og ingefær i 3 minutter på høy varme.
3
Hell vann, hønsebuljong og appelsinjuice opp i kjelen.
4
La suppen småkoke i 15-20 minutter på middels varme.
5
Kjør suppen i en stavmikser slik at den blir jevn (uten klumper).
6
Tilsett salt og pepper.
7
Server suppen sammen med brød, rømme og lime.
Lukk

Ett øyeblikk