Ostehorn med norsk gulrot

Klasse: 6, Hanøy skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Deigen
100 g Margarin / Smør
9 dl Hvetemel
2 dl Sammalt hvetemel
2 stk Norske gulrøtter
5.5 dl Melk
25 g Tørrgjær
1 ts Salt
1 ts Sukker
Fyll
300 g Gulost
1 litt Dersom du har rester som; tacofyll, kjøttsaus, skinke

Slik gjør du

1
Start med å raspe eller skjære gulrot i små biter. Smelt smør / margarin i en kjele, tilsett melk og gulrot. Varm det til fingertemperatur, ca. 37grader.
2
Bland sammen sukker, hvetemel, sammalt hvete, tørrgjør og salt i en bakebolle. Hell i ca. halvparten av melkeblandingen og bland godt sammen. Spe med mer væske etter behov og kna sammen til en smidig deig. Kna i minst 10 minutter. Sett deigen til heving i ca. 40minutter.
3
Sett stekeovnen på 210grader. Legg deigen på et bord med mel. Del deigen i to og kjevle de til to sirkler, del deigen i 6 like store deler (slik som du deler en pizza).
4
Rasp ost og legg litt på hver av bitene og rull de sammen til små horn. Du kan gjerne legge på rester fra for eksempel taco, kjøttsaus, eller skinke som må brukes opp dersom du har noe liggende i kjøleskapet.
5
Pensle hornene med litt egg eller melk og sett de i stekeovnen. Stek dem i ca. 15 minutter.
Lukk

Ett øyeblikk