Scones

Klasse: 6C, Tømmerås skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
100 G Kaldt smør
0.5 Ts Salt
7.5 Dl Hvetemel
4 Ts Bakepulver
3 Dl Melk
1 Stk Egg

Slik gjør du

1
Bland hvetemel, bakepulver og salt.
2
Smuldre inn smøret og tilsett egg og melk.
3
Rør deigen sammen. Ikke jobb med den for lenge, da den lett blir seig. Er deigen klissete, tilsettes mer hvetemel.
4
Ha deigen over på et melet bakebordet og kjevle eller klapp deigen ut til en rund ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp, som plasseres på et stekebrett dekket med bakepapir.
5
Stek i varm stekeovn på midterste rille på 225 grader i 12 - 15 minutter.
Lukk

Ett øyeblikk