Gresskarsuppe

Klasse: 6B, Tømmerås skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 L Vann
2 Ss olje
Se oppskrift 2 for rundstykker
2 Fedd Hvitløk
2 Ss Gresskarkjerner
2 Stk Sjalottløk
0.5 Ts Pepper
600 G Gresskar fra skolehagen
3 Stk L Buljongterninger

Slik gjør du

1
Skrell gresskar. Del i biter.
2
Hakk løk og hvitløk fint.
3
Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er blank. Tilsett gresskarkjerner og fres i et par minutter. Hell over buljongen og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter. Smak til. Bruk gjerne chili.
4
Bruk stavmikser og mos suppa glatt. Tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med pepper og sitronsaft.
Lukk

Ett øyeblikk