Spansk curry med kylling

Klasse: 7, Stiftelsen Trondheim International School

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk Gulrot
2 stk Løk
2 ss Salt
12 stk Poteter
0.5 dl Rosiner
4 ts Paprika pulver
2 ts Malt sort pepper
1 dl Fersk koriander
10 dl Vann
12 stk Kyllingbryst
3 l Ris
4 fedd Hvitløk
2 ss Basilikum
0.5 l Erter
2 stk Tomat
2 ss Tørket oregano

Slik gjør du

1
Forvarm en stor kjele til medium varme.
2
Kutt løk til små biter
3
Kutt feddene dine av hvitløk i små biter og sautere dem.
4
Kutte tomater i små biter og sette det i kjelen.
5
Tilsett vann i kjelen når tomaten er myke.
6
Når kjelen starter å koke, tilsett dine biter av kylling, skrellet potet, og resten av krydderet. La det koke i 5 minuter, så ta ned varmen. La det stå i 15 minut med lav varme. Tilsett gulrot og hakket rosin. La den stå på lav varme i 15 minutter og tilsett frosne erter. Currien er helt ferdig når potetene er myke og utsiden av kyllingen er myk.
7
I en forskjellig gryte kok opp ris. Rasjioen er 1 :2 (En del ris, to del vann).
8
Nå er det klar til og servere.
Lukk

Ett øyeblikk