Fullkorns Carbonara

Klasse: 7, Stiftelsen Trondheim International School

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
250 g Bacone
3.5 ss olivenolje
160 g Parmesan
830 g Fullkorns spaghetti
1 ts Salt
3 stk eggeplomme
1 ts Pepper

Slik gjør du

1
Sett på pastavannet og kok opp. Bruk en teskje salt for hver liter vann.
2
Skjær bacon i småbiter og stek det i litt olivenolje til det er mykt, ikke sprøtt.
3
Visp hele egg og eggeplommer i en stor bolle og tilsett revet parmesan,melk og baconet. Krydre godt med nykvernet pepper.
4
Kok pastaen ett minutt kortere enn anvist på pakken. Hell av pastavannet, men ta vare på en kopp med pastavann.
5
Vend pastaen godt sammen med egg, parmesan,melk og bacon og spe med litt av pastavannet. Server straks med rikelig nykvernet pepper.
Lukk

Ett øyeblikk