Smakfull vegetarpizza med rømme- og kvitløksdressing

Klasse: 6A, Førde barneskule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.125 ts pepper
1 dl sammalt kveite, grov
5 dl vatn
6 dl kveitemjøl
2 ss tomatpure
1 pk tørrgjær
1.5 dl lettrømme
200 g hermetiske tomatar
1 stk kvitløksfedd
0.5 dl Rapsolje
2 fedd kvitløk
1 ts salt
1 stk løk

Slik gjør du

1
Pizzadeig: Bland tørrgjær og det meste av mjølet. Ha i lunka vatn, salt og olje. Bland/elt til ei smidig deig. Justèr med ekstra mjøl ved behov. Dekk til bakebollen og set deiga til heving ein lun stad.
2
Tomatsaus: Hakk opp løk og kvitløk og fres det litt i ein kjele. Tilsett hermetiske tomatar og tomatpure. La det småkoke på Svak/middels varme i ca 10 min.
3
Sett på steikeovnen på 230 grader med eit steikbrett inni ovnen.
4
Topping: Kutt opp paprika og løk, og veg opp ruccola, spinat og ost. Legg alt klart i skåler til ein ryddig garnityr
5
Dressing: Hakk kvitløk og bland det i rømme, 1/4 ts salt og 1/8 ts pepper)
6
Utbaking: Skrap deiga ut av bakebollen og legg den på eit bakepair. Ta litt olje på fingrane og fordel den utover i enten rund eller firkanta form.
7
Anretning: Fordel tomatsausen i eit tynt lag utover pizzaen. Ha på paprika, løk og ost.
8
Ta ut det varme steikebrettet og dra bakepapiret med pizzaen på over. Pass på å ikkje brenn deg på brettet. Sett pizzaen inn i ovnen og steik i ca 15 minutt.
9
Legg på ruccola og spinat og server saman med kvitløksdressing! Bon apetit!:)
Lukk

Ett øyeblikk