Lyr i potetform

Klasse: 6A, Kolltveit skule

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 g lyr
1 ts salt
1 stk purre
1 stk gulrot
1 stk rød løk
4 stk poteter
3 stk hvitløk fedd
2 dl fløte
3 ss dill

Slik gjør du

1
Skjær lyren i 2x2 cm store biter å strø over litt salt. Skjær og vask purre, løk og poteter i skiver.Legg alt i en smurt ildfast form, strø over finhakket hvitløk, dill, gulrot, salt og pepper. Gulroten skal skjæres i små biter ca.3 cm.Hell fløten over.Vent med å legge på fiskebitene til det er 10 minutter igjen av steiketiden.Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader ca.35 minutter. Legg så fiskebitene og strø over litt finhakket dill på toppen. Stekes videre i ca.10 minutter.Serveres straks.
Lukk