TAGINE! EN DEILIG MAROKKANSK VEGETARRETT MED SESSONGENS GRØNNSAKER

Klasse: 6C, Skjønnhaug skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
server dette ved siden av
0.5 pakke grønnsaksbuljong
0.5 pakke couscous
Grønnsaker
0.5 stk løk
0.25 stk blomkål
1 håndfull edamamebønner
1 håndfull grønne erter
100 g asparges bønner
0.5 stk paprika
1 stk potet
0.5 stk squash
0.5 stk persillerot
1 stk gulrot
2 stk tomat
marinade
2 ts malt ingefær
2 ts paprikapulver
1 ts malt gurkemeie
0.5 ts malt spisskummen
4 ss fersk bladpersille (kan bruke kruspersille)
4 ss koriander
1 stk hvitløksfedd
0.5 ts salt og pepper (etter smak)
8 ss olivenolje
4 ss vann

Slik gjør du

1
GRØNNSAKENE: - Løk: finhakk - Tomat: skrell av skallet og finhakk - Gulrot: skrell, del i to i staver - Persillerot: skrell, del i to på langs og del deretter i mellomstore strimler - Potet: skrell og del den slik at man får åtte biter - Squash: kutt den halve squashen i to og del deretter på langs. kutt så opp i strimler som skal være ganske tykke. - Rød paprika: ta ut kjernen og skjær i mellomstore strimler - Grønne bønner: bruk de fryste. da er endene kuttet. det eneste du skal gjøre er å dele de i to.
2
Kryddermarinaden: finhakk persille og koriander og ha det i en liten skål. Tilsett deretter oljen i en, finhakket hvitløk, alt av krydder og vann. Bland dette godt sammen.
3
Legg hakket løk og tomat i en kjele eller taginen. Tilsett 2 ss kryddermarinade, bland, dekk til kjelen eller taginen og stek på middels varme i 5 minutter til løken og tomaten smelter til en tykk saus.
4
Tilsett alle grønnsakene utenom ertene, edamamebønnene og aspargesbønnene. Hell resten av kryddermarinaden over grønnsakene. Legg deretter lokk over og kok på middels varme i ca. 30 minutter. Sjekk fra tid til annen for å være sikker på at det er nok væske i kjelen/ taginen. Tilsett vann om nødvendig, men kun små mengder om gangen.
5
Mot slutten av koketiden tilsetter du erter, edamame og asparges.
6
Server med deilig varmt brød eller couscous. Vi serverte med couscous. Her følger du bare fremgangsmåten bakpå couscous pakken.
Lukk

Ett øyeblikk