Gresskarsuppe

Klasse: 6D, Hjortsberg skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
500 g Gresskar
3 stk Hvitløksbåter
1 stk gul løk
2 ss olje
1 stk grønnsaksbuljong
10 dl vann
0.5 ts pepper
0.5 ts ingefærpulver
0.5 ts cayenne
0.5 stk saft av sitron
Topping
1 ts timian
2 ss rømme
2 ss gresskarkjerner

Slik gjør du

1
Skrell gresskaret og del det i biter.
2
Hakk opp hvitløk og løk og fres det i en kjele med litt olje til de er blanke og myke.
3
Tilsett gresskarbitene sammen med løken og la de steke i et par minutter. Så tilsetter du buljongterningen og vannet. La dette koke i 20 minutter.
4
bruk en stavmikser eller blender til å gjøre suppen glatt og fri for klumper. Så tilsetter du krydder og sitron.
5
Server suppen med gresskarkjerner, rømme og timian.
6
Vi serverte også suppen sammen med ferske grove scones.
Lukk

Ett øyeblikk