Byggrynsgrøt toppet med hjemmelaget eplemos

Klasse: 6D, Ammerud skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 ts salt
2 dl byggryn (tørre) = 320g bløtlagte
1 l lett melk
Eplemos
1 kg norske epler
1 dl vann
1 ss sukker *smak til
0.5 ts kanel

Slik gjør du

1
Eplemos: 1. Skrell eplene og fjern kjernehuset før du deler dem i små båter. 2. Ha eple, vann og kanel over i en kjele og gi det et oppkok før du senker varmen. 3. Ha på lokk og la småkoke i ca 30 minutter - til de er helt myke *tilsett nå sukker om du ønsker 4. Mos eplebitene med en stavmikser før du har mosen over på glass.
2
Byggrynsgrøt: 1. Legg byggryn i rikelig med vann natten i forveien. 2. Finn en kjele og ha i bløtlagt byggryn, melk og salt - kok opp under nøye omrøring. 3. Skru ned temperaturen når det begynner å koke og la det hele småkoke i 20 minutter mens du hele tiden rører i bunn så det ikke svir seg.
3
Topp grøten med eplemos og/eller det du har tilgjengelig hjemme! Vi hadde på rosiner!
Lukk

Ett øyeblikk