Tilslørte frokostpiker

Klasse: 6D, Ammerud skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Annet:
1 ts malt kanel
8 dl mager kesam/yoghurt (gjerne vanilje)
1 dl honning
Granola
50 g smør
1 dl gresskarkjerner
50 g mandler - grov hakk
1 dl solsikkefrø
200 g havregryn
Eplemos
1 dl vann
1 kg norske epler
1 ts kanel
1 ss sukker *smak til

Slik gjør du

1
Granola: 1. Grov hakk mandlene 2. Smelt smør i en stekepanne på lav varme, ha i honning å la det koke noe. 3. Rør inn kanel 4. Ha i resten av ingrediensene og stek i 10 minutter mens man vender det inni mellom. 5. Vi brukte også diverse rester fra skolekjøkkenet! Perfekt for å kvitte seg med små slumper av frø, nøtter, gryn, tørket frukt.... - vi hadde i hasselnøtter, rosiner, tørket aprikos og byggryn.
2
Eplemos: 1. Skrell eplene og fjern kjernehuset før du deler dem i små båter. 2. Ha eple, vann og kanel over i en kjele og gi det et oppkok før du senker varmen. 3. Ha på lokk og la småkoke i ca 30 minutter - til de er helt myke *tilsett nå sukker om du ønsker 4. Mos eplebitene med en stavmikser før du har mosen over på glass.
3
Finn et fint glass og legg granola, yoghurt og eplemos lagvis i glasset. Bruk gjerne fersk frukt du har tilgjengelig om du har dette også.
Lukk

Ett øyeblikk