Kortreiste potetlapper med eplemos og yoghurt

Klasse: 6C, Ammerud skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Eplemos
1 ss sukker *etter smak
0.5 ts kanel
Topping
1 kg Norske epler
1 neve mandler *om du vil
1 dl vann
200 g yoghurt naturell eller vanilje
Potetlapper
3 stk Store poteter (300g) *Våre kom fra skolehagen
25 g smør
2 krm salt
2 stk egg
1 dl grov sammalt hvete
1 ts bakepulver
1 dl melk

Slik gjør du

1
Eplemost: 1. Skrell eplene og fjern kjernehuset før du deler dem i små båter. 2. Ha eple, vann og kanel over i en kjele og gi det et oppkok før du senker varmen. 3. Ha på lokk og la småkoke i ca 30 minutter - til de er helt myke *tilsett nå sukker om du ønsker 4. Mos eplebitene med en stavmikser før du har mosen over på glass.
2
Potetlapper: 1. Vask, skrell og kutt potetene i terninger. 2. Finn en kjele, ha potetene i og fyll med vann til du dekker potetene. Sett på høy varme (9), og kok potetterningene i 10 minutter. Sjekk med en liten spiss kniv om potetene er ferdige, de skal være helt myke. 3. Bruk et dørslag til å helle vannet av potetene før du har dem over i en bakebolle. 4. Ha i smør, salt og sukker og melk sammen med potetene. Rør kraftig rundt med en ballongvisp til røren er glatt (uten klumper). 5. Ha i resten av ingrediensene og visp sammen til en jevn røre. (Hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og egg) 6. Finn en stekepanne, ei øse til røren og en stekespade. Ha en ts med olje i pannen og skru på medium varme (6-7). Stek små lapper av røren og ha de ferdige lappene over på et fat.
3
Finhakk mandler(om du vil) og server lappene varme med eplemos, en klatt yoghurt- gjerne med vaniljesmak og hakkede mandler over.
Lukk

Ett øyeblikk