Vegetarlasagne med frisk salat

Klasse: 6A, Fernanda Nissen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Grønnsakssaus
3 stk gulrot
1 stk løk
2 fedd hvitløk
2 stk fersk sjampinjong
1 boks hermetiske hakkede tomater
0.5 potte Frisk basilikum
1 ts Salt
1 ts Sukker
Ostesaus
2 stk egg
1 dl matfløte
100 g Go vegan mozarella
100 g Go vegan revet ost
6 plater Fullkorn lasagneplater
Frisk salat
0.5 stk Isbergsalat
1 boks Hermetisk mais
0.5 stk Agurk
2 stk tomat

Slik gjør du

1
Finhakk løk og hvitløk. Rasp gulrøtter grovt eller skjær de i skiver, del soppen i skiver.
2
Bruk en dyp stekepanne eller gryte. Fres løken i litt olje, før du tilsetter hvitløk og lar alt surre til løken er blank.
3
Ha i paprika, revet gulrot og sopp og tilsett hermetisk tomat.
4
La alt småkoke i 7-10 minutter. Tilsett frisk basilikum.
5
Sett stekeovnen på 200 °C
6
Rør sammen vegetarost, egg og fløte. Hvis du ikke skal bruke pastaplater er det lurt å redusere mengden fløte, hvis ikke blir lasagnen veldig bløt.
7
Finn en ildfast form, ca 22 x 34 cm. Legg et tynt lag med grønnsakssaus, deretter lasagneplater og til slutt ostesaus.
8
Gjenta 1 gang og avslutt med grønnsakssaus. Topp det hele med revet ost.
9
Stek lasagnen ved 200 °C på nederste rille i ca 30 minutter, til den er gylden.
10
Kutt salat, tomat, agurk og legg det i en salatbolle. Hell ut maisvannet i en sil og bland det sammen med den ferske salaten.
Lukk

Ett øyeblikk