Laksepasta med sitron og agurksalat

Klasse: 6A, Fernanda Nissen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Laksepasta
500 g Laks
220 g Fullkornpasta
0.5 stk Sitron
1 klype Salt og Pepper
Agurksalat
1 stk Agurk
2 ss Eddik
1 ss Sukker
1 ts Pepper
1 ts salt
4 ss vann

Slik gjør du

1
Kok opp vann i kjele. Legg pasta oppi kjelen. Følg anvisningen på pakken for koketid.
2
Finn frem en stekepanne og sett den på middels varme. Tilsett litt olje.
3
Finn frem laksen og tørk av fisken med tørkepapir før den skal stekes.
4
Stek fisken i stekepannen med skinnet ned. 2-3 minutter. La laksen få ligge i fred på pannen.
5
Snu laksen til de ulike sidene til den får en gyllen farge på hver side.
6
Legg laksestykkene på et tallerken og tilsett salt og pepper og sitronsaft.
7
Skjær agurken i tynne skiver og sett det på en tallerken.
8
Finn frem en bakebolle. Bland sammen vann, eddik, salt, sukker og pepper.
9
Rør til sukkeret er løst opp.
10
Vend skivene inn i laken. Lå stå minimum 1 time før servering.
Lukk

Ett øyeblikk