Blomkålsuppe

Klasse: 6A, Heistadskolene

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 stk blomkål
2 stk Grønnsaksbuljong
8 dl vann
1 stk gul løk
2 dl helmelk
1 ts salt
1 dl matfløte
1 ts pepper
1 ss smør

Slik gjør du

1
Fjern de grønne bladene fra blomkålen og skjær av det nederste stykket. Del blomkålen i mindre biter, også stokken.
2
Kok blomkålen med vann som akkurat dekker bunnen til den er så mør at den kan moses enkelt.
3
Finhakk løk og stek den i litt olje.
4
Hell av vannet fra blomkålen og la den dryppe av seg godt før du bruker en stavmikser til å mose den sammen med løken. Spe på med vann fra blomkålen for å få en mykere pure.
5
Kok opp pureen med fløte til den blir kremete, smak til med salt og pepper.
Lukk

Ett øyeblikk