Pasta med kikertboller og gulrotpesto

Klasse: 6A, Storøya skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 g Kikerter
2 ss Bladpersille
2 ss Olivenolje
2 ss Vann
2 ss Maisenna
2 ss Finhakket hvitløk
1 ts Salt
2 ss Finhakket frisk rosmarin
0.4 ts Kvernet pepper
2 ss Olje til steking
200 g Pasta, gjerne fullkornpasta
1 stk Gulrot
50 g Parmesan
2 ss Hvitløk
2 ss Finhakket persille
1 ss Sitronsaft
1 ss Sitronskall
1.5 dl Oliveolje
0.4 ts Pepper

Slik gjør du

1
Skyll kikertene, og la dem renne godt av seg. Ha dem i en hurtigmikser med resten av ingrediensene til kikertboller. Kjør alt til en jevn, litt grov masse og form dem til små boller. Legg på en tallerken
2
Kok pasta etter anvisning på pakken
3
Stek bollene gyllenbrune i en varm panne med olje.
4
Ha gulrot, parmesan,hvitløk,persille og sitronskall i en hurtigmikser og kjør til en jevn pure. Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper
Lukk