Pasta med kikertboller og gulrotpesto

Klasse: 6A, Storøya skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 ss Olje til steking
2 ss Finhakket persille
2 ss Vann
0.4 ts Kvernet pepper
2 ss Hvitløk
0.4 ts Pepper
2 ss Olivenolje
2 ss Finhakket frisk rosmarin
50 g Parmesan
1.5 dl Oliveolje
2 ss Bladpersille
1 ts Salt
1 stk Gulrot
1 ss Sitronskall
400 g Kikerter
2 ss Finhakket hvitløk
200 g Pasta, gjerne fullkornpasta
1 ss Sitronsaft
2 ss Maisenna

Slik gjør du

1
Skyll kikertene, og la dem renne godt av seg. Ha dem i en hurtigmikser med resten av ingrediensene til kikertboller. Kjør alt til en jevn, litt grov masse og form dem til små boller. Legg på en tallerken
2
Kok pasta etter anvisning på pakken
3
Stek bollene gyllenbrune i en varm panne med olje.
4
Ha gulrot, parmesan,hvitløk,persille og sitronskall i en hurtigmikser og kjør til en jevn pure. Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper
Lukk

Ett øyeblikk