Pastasalat med kyllingkjøttdeig og pesto

Klasse: 6B, Fernanda Nissen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 ts salt
200 g fullkornpasta
1 ss olje
100 g kyllingkjøttdeig
1 ts paprikakrydder (kan sløyfes)
2 stk tomater
1 boks mais (liten)
0.5 hode isbergsalat
60 g fetaost
1 håndfull fersk basilikum
3 ss pesto
1 klype salt og pepper

Slik gjør du

1
Fyll en kjele med vann og 1 ts salt. Kok opp vannet på høy varme på kokeplata
2
Putt pastaen i vannet når det koker. hvis det koker over så kan man skru ned varmen på kokeplata til medium
3
La pastaen koke like lenge som det står på pakka.
4
Når pastaen er ferdig, sil av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen.
5
Finn frem stekespade og stekepanne
6
Putt olje i stekepannen og legg kyllingkjøttdeigen i. Sett kokeplata på høy varme
7
Hakk opp kjøttdeigen i små biter i pannen med stekespaden. (her kan du legge til paprikakrydder om du ønsker det)
8
Stek kjøttdeigen til den er brun i kantene og det ikke er igjen noe rosa på den!
9
Finn frem sil og hell boksen med mais oppi den, skyll under rennende vann
10
Skyll tomater i kaldt vann, og hakk de opp i små biter
11
Skyll agurk i kaldt vann og hakk den opp i små biter
12
Hakk opp fetaosten i små biter
13
Skyll basilikum
14
Legg alle ingrediensene fint i skåler og server som buffé sammen med pestoen.
15
BON APPETIT
Lukk

Ett øyeblikk