Pasta Arribbiata

Klasse: 6C, Fernanda Nissen skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
3 ss olivenolje
3 fed hvitløk
1 ts chilliflakes
2 bokser hakkede tomater
1 ts sukker
0.5 ts salt
240 g fullkornpasta
2 blad basilikum (kan sløyfes)

Slik gjør du

1
Ta olivenoljen i stekepannen
2
Skrelle og hakk opp hvitløk og putt den i pannen.
3
Ha i chilli-flakes i pannen.
4
Sett kokeplaten på medium-høy varme. Stek alt i oljen til hvitløk blir myk
5
Tilsett hakkede tomater og sukker og rør godt.
6
Sett varmen ned til medium og la småkoke mens man rører i ca 15 min.
7
Mens sausen småkoker, ta vann i en kjele (ca halvfull) tilsett 1 ts salt.
8
Sett på kokeplata på høy varme til vannet koker. Putt pasta vannet.
9
Kok pastaen så lenge som står på pakken, hvis det koker over skru ned varmen til medium.
10
Hell bittelitt av pastavann i sausen og sil av resten av vannet fra pastaen.
11
Bland pastaen inn i sausen og smak til med salt og pepper.
12
(Frivillig!) Kan pyntes med et par basilikumblader. BON APPETIT!
Lukk

Ett øyeblikk