Spinatsuppe med egg

Klasse: 6B, Hallagerbakken skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
300 g fryst spinat
0.5 ts salt
1 ss olivenolje
1 dl crème fraîche
1 stk løk
50 g finstrimlet purreløk
2 stk grønnsaksbuljong
2 stk egg
8 dl vann
0.25 ts pepper

Slik gjør du

1
Kok egg i 8 minutter. Avkjøl i kaldt vann, og ta av skallet.
2
Hakk løk, og ha den i en varm kjele med olivenolje. Fres til løken er blank.
3
Ha i spinaten i kjelen, la det frese et par minutter.
4
Tilsett vann, buljong og purre. La det koke i ca. 5 minutter.
5
Tilsett crème fraîche og kjør suppen med stavmikser. Den skal være jevn (uten klumper).
6
Smak til med salt og pepper.
7
Del egget i to på langs med skarp kniv.
8
Hell suppen i en suppeskål og ha i et halvt egg.
9
Kos deg.
Lukk

Ett øyeblikk