Kylling som danser salsa

Klasse: 6B, Tjensvoll skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk økologisk potet
250 gram kyllingfilet
150 gram økologiske cherrytomater
1 stk økologisk gulrot
1 håndfull fersk persille
2 ss olivenolje
1 ts pepper
1 ts salt
Salsa
1 boks hakkede økologiske tomater
0.5 stk rødløk
1 stk hvitløksfedd
2 ss olivenolje
0.5 ts salt
1 håndfull fersk koriander

Slik gjør du

1
Kutt opp potetene i skiver, og ta 1 ss olivenolje på. Strø på 1 ts salt og 0,5 ts pepper på potetene.
2
Legg potetene i en ildfast form og spre dem ut som på bildet.
3
Sett potetene inn i ovnen på 200 grader. Potetene er ferdige når de er gyldne på toppen.
4
Kutt opp gulroten i skiver og stek dem på pannen med olivenolje.
5
Kutt opp cherrytomatene i to. Skyll salaten og bland det sammen med tomatene og gulrøttene.
6
Del kyllingen i ønskede biter og stek dem til de blir gyllenbrune. Legg kyllingbitene på en tallerken og pynt med fersk persille, potetene og salaten. Server sammen med salsa.
7
Salsa: Ha de hakkede tomatene over i en bolle og tilsett finhakket rødløk og hvitløk.
8
Tilsett 2 ss olivenolje og salt i bollen.
9
Hakk opp koriander og strø over. Salsaen er nå ferdig og kan serveres sammen med kyllingen.
Lukk

Ett øyeblikk