Alta`s taco spesial

Klasse: 6,

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk agurk
1 stk egg
1 boks rømme
2 stk rød paprika
1 dl vann
1 stk isbergsalat
400 g torskefilét
150 g hvetemel
2 stk tacopulvet
150 g purreløk
100 g byggmel
1 ts bakepulver
1 stk rødløk
0.5 dl rapsolje
1 g gjær
3 dl tang

Slik gjør du

1
Vi har valgt torsketaco fordi det er kortreist mat og taco er en populær rett blant barn og unge.Vi har bestemt oss for å lage lefsene selv fordi det er mer klimavennlig, sunnere og mer kortreist. Tang er blitt en populær ingrediens, og vi har vært i fjæra nedenfor skolen og plukket den selv. Torsken er fisket av en lokal fisker. Vi har også brukt grønnsaker som kan dyrkes lokalt fordi det er mer klimavennlig enn å kjøpe importerte varer.
2
Tacolefser: hell vann og olje i en i en bolle. Tilsett egget og pisk det sammen. Bland byggmel, tørrgjær, bakepulver og salt i en egen bolle. Bland dette oppi væsken og kna det til en deig. La deigen heve i ca. 1 time. Del opp deigen i 8 deler. Kjevle ut hver del til en tynn lefse. Stek i tørr panne på middels varme på hver side til de blir gyldenbrune.
3
Grønnsaker: Kutt opp alle grønsakene i små biter og ha det i serveringsskåler. Del den tørkede tangen i små biter og ha den i serveringsskål (nb! plukk tangen en uke i forveien). Tangen skylles til den er fri for sand og steiner. Kok tangen i 15 minutter. La den så tørke i romtemperatur i en uke).
4
Fisk: Skjær fileten opp i små terninger. Vend bitene i en bolle med tacopulveret og la de ligge og trekke i ca. 30 min. Stek de krydrede fiskebitene i smør i stekepannen i ca.10 min. til de er gylne og gjennomstekte.
Lukk

Ett øyeblikk