Laksetaco med hjemmelaget guacamole, salsa og lefser

Klasse: 6C, Lovisenlund skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Laks
600 g laksefilet, uten skinn
4 ss tacokrydder
0.5 dl olivenolje
0.5 stk isbergsalat
Guacamole og salsa
1 stk avokado
2 ss koriander
2 stk hvitløksfedd
1 stk lime
1 ss rømme
2 stk tomater
0.5 stk rødløk
0.5 stk chili
0.25 ts pepper
0.5 ts salt
Tortillalefser
0.25 dk rapsolje
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl vann

Slik gjør du

1
Bland med tacokrydder og olje til en marinade. Skjær laksen på langs i pekefingertykke strimler, og ca 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden. Sett kaldt i 20 minutter, mens du lager salsa og guacamole.
2
Del avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle og press saft fra en halv lime. Mos sammen med en gaffel og rør inn ett finhakket hvitløksfedd, koriander og rømme. Smak til med en del chili, salt og pepper
3
Hakk tomat og ha i en bolle. Finhakk et fedd hvitløk, chili og rødløk og vend med tomatene. Press saft fra lime over blandingen. Smak til med salt og pepper. Grovhakk koriander og vend inn.
4
Nå skal du lage tortillalefsene. Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen sammen for hånd slik at den blir smidig. Rull deigen til en pølse og del den i 6 like store deler. Form til runde boller. Kjevle ut hver bolle til tynne lefser. Stek tortillaene i en varm stekepanne, snu når de begynner å få små brune flekker. Legg til avkjøling under et fuktig kjøkkenhåndkle slik de holder seg myke.
5
Til slutt steker du fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.
Lukk

Ett øyeblikk