Pasta carbonara

Klasse: 6B, Lovisenlund skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 g fullkornspasta
200 g bacon
4 stk egg
1 ss smør til steking
4 L vann til koking
2 ss salt
0.24 ts pepper
0.5 dl pastavann

Slik gjør du

1
Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett salt når vannet koker. Putt i pastaen og rør underveis for å unngå at den klistrer seg. Når pastaen er ferdig heller du over i et dørslag.
2
Skjær bacon i små biter. Stek baconet i en stekepanne med smør.
3
Rasp parmesan og putt i en bolle. Ha eggene i samme bolle som osten og visp blandingen til den blir luftig.
4
Kok opp vann i en stor kjele. Tilsett salt når vannet koker. Putt i pastaen og rør underveis for å unngå at den klistrer seg. Når pastaen er ferdig heller du over i et dørslag.
5
Hell pastaen over i pannen med baconet. Tilsett eggeblandingen og pastavannet. Blant godt sammen.
6
Krydre med pepper og salt hvis nødvending. Serveres med litt ekstra parmesan.
Lukk

Ett øyeblikk