Hamburger med løkmarmelade

Klasse: 7B, Midtun skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Burger
60 G Cheddarost
100 G Bacon
600 G Kjøttdeig av storfe
0.5 Stk Isbergsalat
1 Stk Tomat
3 Ss Sweet chilli saus
4 Ss Majones
1 Ts Salt og pepper
Hamburgerbrød
2 Ts Tørrgjær
2.5 Dl Vann
3 Ss Melk
2 Ss Brun farin
450 G Pizzamel
2 Dl Sesamfrø
1 Stk Egg
Løkmarmelade
2 Ss Sherryeddik
2 Ss Honning
2 Ss Olje
1.5 Stk Løk

Slik gjør du

1
Start med å blande alt det tørre til hamburgerbrødene sammen i en bolle. Rør dette godt sammen.
2
Varm opp vannet og melken til 37 grader og bland inn i melblandingen.
3
Kna deigen godt i minst fem minutter før du setter den på heving. Husk å ta en håndkle over bollen.
4
Kutt opp løk i terninger.
5
Ta olje på en stekepanne og ta på middels varme. Stek løken til den er gyllen brun.
6
Ta så resten av ingrediensene til løkmarmeladen over løken og stek i ca 10 minutter på middels varme. Sett til siden når det er ferdig.
7
Bland kjøttdeigen med salt og pepper i en bolle. Form fire like store sirkler.
8
Stek bacon og legg til side.
9
Stek burgerne på høy varme til de er gjennomstekt. Ta på cheddarost og la den smelte.
10
Når burgerbrødene har hevet i 30 minutter deler du deigen i 4 like store deler. Form til en runding og stek midt i ovnen på 210 grader i ca. 12 minutter.
11
Kutt opp salat og tomat mens du venter på burgerbrødet.
12
Lag din egen burger med hamburgerbrød, burger, bacon, salat, tomat, majones, sweet chilli saus og løkmarmelade. Enjoy!
Lukk

Ett øyeblikk