Matreddernes potetkake med salat og grønnsaker.

Klasse: 6A, Flaktveit skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 kg potet
1 ts salt
250 g hvetemel
1 stk salat
1 stk agurk
1 stk avocado
1 stk gulrot
125 g champignon
1 stk mager kesam
1 stk løk

Slik gjør du

1
Vi har fått en avtale med vår nærbutikk om å hente all mat som de skal kaste på grunn av datomerking, og frukt/grønt som er litt stygt/pjuskete. Vi henter en gang i uken, og matretten er planlagt utfra ukens matsvinn. Vi mener selv at dette er veldig klimavennlig! Her er oppskriften! POTETLEFSE: Skrell og kok potetene i god tid før du skal lage maten, helst dagen før. Mos potetene og tilsett 1 ts salt og 250 g hvetemel. Kna saltet og melet inn i potetene til du føler du har en fast deig. Når deigen er ferdig tar du en liten del av deigen og kjevler til en fin, flat og rund lefse.
2
Stek lefsen på en steketakke til den begynner å få noen brune flekker så den ligner på en tacolefse/lompe. Legg de på en rist med et rent kjøkken håndkle slik at de kjøler seg ned men blir ikke for kalde. GRØNNSAKER OG SALAT: Skjær opp salat i mengden du selv vil ha. Kutt opp agurk, skjær gulroten i tynne skiver og finhakk løken. Stek champignonen til den har fått en ordentlig brunfarge. Krydre forsiktig med litt salt.
3
GUACAMOLE: Hvis du har en avocado eller to, lag gjerne en digg guacamole! Skjær avocadoen i to deler og ta ut steinen men ikke kast den for du skal bruke den senere! Ta innholdet i en skål og mos det sammen, ta så å finhakk litt løk og ta det i guacamolen for å få litt mer smak.Tilsett litt krydder hvis du vil ha det i. Når du er ferdig med alt kan du tilsette mager kesam. La steinen fra avokadoen ligge i skålen, for da holder guacamolen seg litt bedre! Server potetlefsene med utvalget av salat og grønnsaker. Topp med mager kesam, dersom du liker det. Vel bekomme! Håper det smaker!
Lukk