Matreddernes potetkake med salat og grønnsaker.

Klasse: 6A, Flaktveit skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
250 g hvetemel
125 g champignon
1 ts salt
1 stk gulrot
1 kg potet
1 stk avocado
1 stk agurk
1 stk løk
1 stk salat
1 stk mager kesam

Slik gjør du

1
Vi har fått en avtale med vår nærbutikk om å hente all mat som de skal kaste på grunn av datomerking, og frukt/grønt som er litt stygt/pjuskete. Vi henter en gang i uken, og matretten er planlagt utfra ukens matsvinn. Vi mener selv at dette er veldig klimavennlig! Her er oppskriften! POTETLEFSE: Skrell og kok potetene i god tid før du skal lage maten, helst dagen før. Mos potetene og tilsett 1 ts salt og 250 g hvetemel. Kna saltet og melet inn i potetene til du føler du har en fast deig. Når deigen er ferdig tar du en liten del av deigen og kjevler til en fin, flat og rund lefse.
2
Stek lefsen på en steketakke til den begynner å få noen brune flekker så den ligner på en tacolefse/lompe. Legg de på en rist med et rent kjøkken håndkle slik at de kjøler seg ned men blir ikke for kalde. GRØNNSAKER OG SALAT: Skjær opp salat i mengden du selv vil ha. Kutt opp agurk, skjær gulroten i tynne skiver og finhakk løken. Stek champignonen til den har fått en ordentlig brunfarge. Krydre forsiktig med litt salt.
3
GUACAMOLE: Hvis du har en avocado eller to, lag gjerne en digg guacamole! Skjær avocadoen i to deler og ta ut steinen men ikke kast den for du skal bruke den senere! Ta innholdet i en skål og mos det sammen, ta så å finhakk litt løk og ta det i guacamolen for å få litt mer smak.Tilsett litt krydder hvis du vil ha det i. Når du er ferdig med alt kan du tilsette mager kesam. La steinen fra avokadoen ligge i skålen, for da holder guacamolen seg litt bedre! Server potetlefsene med utvalget av salat og grønnsaker. Topp med mager kesam, dersom du liker det. Vel bekomme! Håper det smaker!
Lukk

Ett øyeblikk