Fantasipannekaker

Klasse: 6, Haus skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Ingredienser til pannekakerøra:
1 stk Rødbete
100 g Kveitemjøl
50 g Havremjøl
1 ts Bakepulver
0.5 ts Salt
2 stk Egg (lokalprodusert)
2 dl Mjølk
2 ss Olje
1 ss Smør (til steiking)
Fyll
2 pk Tine kremost naturell
4 stk Hardkokte egg (lokalprodusert)
100 g Røykt laks (lokalprodusert)
200 g Cherrytomater
2 stk Avokado
0.5 ts pepar
1 handfull Friske urter (frå lokal krydderhage)

Slik gjør du

1
Kok rødbeten med skalet på til den er mør, la den kjøla seg ned. Så skrellar du beten, legg den i ein bolle og mosar den med stavmiksar. Tilset egg, olje og mjølk.
2
Mål opp kveitemjøl og havremjøl, bland saman i ein bolle saman med bakepulver, salt og pepper.
3
Bland det tørre oppi bollen med rødbeteblandinga. Rør godt rundt med visp eller handmiksar.
4
Smelt smør på middels varme i ei steikepanne, og steik pannekakene på begge sider.
5
Legg dei fire egga i vatn i ei panne, kok opp og ta tida i 6min frå det kokar. Avkjøl i kaldt vatn. Ta av skalet.
6
Smør pannekakene med kremost, skjær opp skjever med avokado, tomat, egg, legg på laks og dryss over urter, salt og pepper. Rull saman og NYT!
Lukk

Ett øyeblikk