Blomkålsuppe med hjemmelagede krutonger

Klasse: 6C, Berg skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 stk Blomkål
1 klype salt og pepper
1 dl Melk eller fløte
2 ss Hvetemel
2 blokker Grønnsaksbuljong
1.25 l Vann

Slik gjør du

1
Skjær av de grønne bladene og del blomkålen i små buketter, skyll den godt.
2
Fyll en kasserolle med vann. Legg blomkålbukettene og buljong oppi vannet. Legg bladene på toppen av blomkålen. Kokes i ca. 15-20 minutter (til blomkålen er mør).
3
Ta ut bladene (disse kastes) og noen av blomkålbukettene (om du vil ha disse i suppa ved servering).
4
Kjør suppen jevn med en stavmikser
5
Lag jevning med hvetemel og ca ½ dl vann. Rør dette inn i suppa og småkok i 2-3 min. (Evt. lag jevning med smør, mel og litt kraft fra suppa).
6
Ha i fløte/melk. Smak til med salt og pepper.
7
Tips: tilsett gjerne litt creme fraiche, server med bacon eller hjemmelagde krutonger.
Lukk

Ett øyeblikk