Burgerbrød og ketshup

Klasse: 6A, Tømmerås skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.2 Ts Kajennepepper
1 Stk Egg
1.25 Dl Lunkent vann
0.2 Ts Pepper
0.25 Ss Smeltet smør
1 Fedd Hvitløk
0.25 Pk Tørrgjær
400 G Tomater fra skolehagen
0.4 Ts Salt
1 Stk Sjalottløk
0.2 Dl Rapsolje
0.5 Ss Sukker
3.25 Dl Hvetemel

Slik gjør du

1
Ha alt det tørre i en bakebolle og rør om. Ha i smør, vann og egg. Elte godt. La ese til dobbel størrelse. Bak ut 6 boller og pensle med vann. Stekes ved 200 grader i 10-12 min.
2
Flå tomatene. Skjær tomatene i små terninger. Kjør til pure med en stavmikser.
3
Varm litt olivenolje i en kjele og tilsett finhakket hvitløk, sjalottløk og sukker. La det frese litt før du tilsetter tomatene.
4
Småkokes i ca 1 time. Smak til med salt, pepper og kajennepepper.
Lukk

Ett øyeblikk