Miljøburger med hjemmelaget burgerbrød, gul ketshup, ovnsstekte poteter og paprika

Klasse: 6A, Tømmerås skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Se oppskrift 2 for burgerbrød og ketshup.
4 Stk Cherrytomater
2 Stk Champinjong
4 SkivEr Sellerirot
4 Skiver Cheddar
1 Stk Rød paprika
0.25 Pk Gjær
4 Stk Poteter
1 Fedd Hvitløk
3 Ss Solsikkeolje

Slik gjør du

1
Skjær selleriroten i ca 1 cm tykke skiver og skrell. Og stekes i litt olje og smør, strø over salt. Ta dem ut, og legg på bakepapirkledd bakeplate.
2
Skjær sopp i skiver og stek i smøret. Legges over på bakeplate sammen med sellerirotskivene. Varmes opp like før servering.
3
Ha i smør, vann og egg. Elte godt. La heve til dobbel størrelse. Bak ut 6 runde boller. Pensle brød med vann. Stekes på 200 grader i 10-12 min.
Lukk

Ett øyeblikk