Pannekake i langpanne

Klasse: 5A, Sykehusskolen i Oslo

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 dl hvetemel
4 dl melk
4 stk egg
1 ts sukker
2 ss smør. smeltet
2 ss gulost, revet
6 skive kalkunbacon
2 g salt

Slik gjør du

1
Visp sammen egg, halvparten av melken og alt melet. Visp det til en jevn røre.
2
Smelt og avkjøl smøret.
3
Tilsett resten av melken, salt, sukker og smør.
4
Kle en langpanne med bakepapir og hell røren i formen.
5
Del baconskivene i 3 og stek dem i 2 min på hver side. Fordel baconbitene på pannekaken og strø revet ost over.
6
Sett pannen midt i ovnen og stek ved 200 grader C i ca. 20 minutter, til pannekaken er gjennomstekt og godt hevet.
7
Pannekaken faller sammen straks du setter den på bordet, men det er slik det skal være!
8
Server pannekaken med en grønn salat. Vi serverte den også med hjemmelaget grønnkålchips fra takhagen. Vi har også laget en glutenfri pannekake hvor vi erstattet hvetemel med grov gluntenfri miks.
Lukk