Hjemmelaget quesadillas

Klasse: 6A, Gullhaug skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Potetlefse
1 kg poteter
1 ts salt
1.5 dl hvetemel
1 dl siktet rugmel
Kjøttfyllet
400 g strimlet svinekjøtt
1 boks mais
1 stk gul løk
1 stk rød paprika
2 dl hvitost
Guacamole
2 stk plommetomater
2 stk avokado
1 stk lime
1 stk rød chilli
2 fedd hvitløk

Slik gjør du

1
Kok poteter med skallet på. Skrell dem etterpå og mos dem sammen med 1 ts salt. Bland inn hvetemel og rugmel. Pass på, lompene blir lett harde med for mye mel. Del opp 12-14 deiger som kjevles ut til runde lefser, ca 20 cm i diameter. Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker. Legg lompene oppå hverandre med et håndkle sånn at de holder seg myke.
2
Stek svinekjøttet i litt nøytral olje i en stekepanne. Kutt opp paprika i strimler og finhakk løk og stek det i stekepannen. Riv osten.
3
Ta lefsen, legg den på en tallerken og fordel kjøttet og grønnsakene og revet ost. Lukk den med ost i kantene og stek på begge sider.
4
Skrell og del avokadoen og mos bitene med en gaffel og bland inn limesaft. Rens chilli for frø. Finhakk sammen med hvitløk. Rør det inn i avokadomosen sammen med en klype salt. Del tomatene i to og skrap ut den bløte kjernen.Skjær tomatkjøttet i små terninger og rør tomatene forsiktig inn i guavamolen. Guacamolen er god på toppen av quesadillaen.
Lukk

Ett øyeblikk