Miljøvennlig hjemme laget pasta

Klasse: 5, Stiftelsen Davinci Montessoriskole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
800 Gram Hermetiserte plommetomater
0.25 Ts Pepper
1 Skål Timian fra kjøkkenhagen på skolen
1 Ts Olje
0.5 Ts Salt
2 Stk Eggeplomme
2 Stk Hvitløkfedd
1 Ts Sukker
2 Stk Egg
1 Stk Løk
2 Ss Hakket frisk basilikum
250 Gram Mel
3 Ss Balsamicoeddik
1.5 Ss Tomatpuré

Slik gjør du

1
Pasta: Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet og lag en fordypning midt i haugen. Ha i salt, hele egg og eggeplommer.
2
Bland ingrediensene sammen med en gaffel eller med fingertuppene. Bland forsiktig inn litt og litt mel til alt er blandet
3
Når nesten alt melet er absorbert i melet kan du samle alt til en deig med hendene. Deigen skal knas i minst 5 minutter. Den kan mange ganger kjennes litt hard ut til å begynne med, men etter hvert som du knar vil du kjenne at den blir smidigere og lettere å jobbe med.
4
Pastadeigen er ferdig knadd når den er myk, smidig, elastisk, varm og god. Hvis den kleber litt til benken drysser du bare på litt mer mel og knar litt til.
5
Pakk pastadeigen godt inn i plastfolie, eller legg den i en tett pose. Deigen skal hvile i 30 minutter før du kjevler den ut eller kjører den gjennom pastamaskin
6
Pakk ut pastadeigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Form deigen til en firkant med ca. samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket(O) og kjør/sveiv deigen gjennom.
7
Sett pastamaskinen på ett hakk tynnere (1) og kjør deigen igjennom. Fortsett med ett hakk til (2) og brett deigen fra endene inn til midten slik at du får en jevn rektangulær pastaplate med rette kanter.
8
Kjør pastaen igjennom maskinen igjen på det tykkeste (O) og fortsett slik på alle trinnene helt til du har deigen så tynn som du vil ha den. Vanligste trinn for ravioli, spagetti og tagliatelle er trinn 6 på maskinen.
9
Skal du lage ravioli har du nå gjort alt helt frem til fylling. Se link til oppskrift på ravioli under, for ytterligere fremgangsmetode. Skal du lage spagetti eller tagliatelle deler du pastaleiven opp i lengder à ca. 30 cm. Deretter kjører/sveiver du dem igjennom tagliatellehjulet eller spagettihjulet på pastamaskinen
10
Tomat saus: Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i smør i en kjele. Tilsett tomatpuré og fres videre i ett minutt.
11
Ha i tomater, eddik, basilikum, sukker, salt og pepper og la småkoke i ca. 40 minutter. Rør underveis. Tomatene vil knuses ettersom de koker. Smak til med salt og pepper.
Lukk

Ett øyeblikk