Laks med melorm og søtpotetpomfri

Klasse: 5, Stiftelsen Davinci Montessoriskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 Pose Grønnkål
500 Gr Laks, fersk
1 Ss Hvitløkspurè
5 Ss Rapsolje
1 Håndfull Timian
2 Ts Pepper
1 Håndfull Dill
2 Ts Salt
1 Ss Sitronsaft
1 Pk Lettrømme
0.5 HÅNDFULL Melorm, tørket fra voss
3 Ss Maisenna
2 Stk Søtpotet
1 Ts Kanel

Slik gjør du

1
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
2
Skrell søtpotetene, og kutt dem opp. Ta dem i en skål med kaldt vann i 30 min. Putt dem i en pose med maisennaen i og rist godt. Tilsett 4 ss olje, og rist det igjen.
3
Kutt opp grønnkålen og skyll den i en sil. Putt den i en bolle med olje, og bland sammen. Smak til med salt og pepper. finn et stekebrett. Ta på bakepapir og spre ut grønnkålen. Stek i 10 - 12 min.
4
Ta ut grønnkålen. Ta ovnen på 200 grader. Spre søtpotetbitene utover på et stekebrett med bakepapir. Stek dem i 40 - 45 min.
5
Ta rømme i en skål, og tilsett sitronsaften, kanelen, halvparten av dillet, timianen og hvitløkspurèen. Bland sammen.
6
Når søtpotetene er ferdig, kan du ta på dill, salt og pepper. Ta laksen ut av innpakningen. Stek på stekepanne i 2 - 3 min på hver side. Dryss på melorm og spinat når den er ferdig.
7
DU ER FERDIG!!!!!!!!!!!!!
Lukk

Ett øyeblikk