Sopp- og bønneburger med heimelaga hamburgerbrød

Klasse: 6, Brandsøy skule

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Heimelaga hamburgerbrød
7.5 dl vann
50 g fersk gjær
2 ss olje
2 ts salt
2 dl sikta rugmel
2 dl grov sammalt hvete
14.5 dl hvetemel
Burger
400 g aromasopp
2 ss olivenolje
2 bokser svarte bønner
0.5 stk brokkoli
2 fedd kvitløk
1 ss hp-saus
3 stk egg
tilbehør
1 stk issalat
1 stk løk
1 stk dressing
1 stk ketchup
1 stk agurk
1 stk tomat

Slik gjør du

1
Skyll og tøm ut veska i bønnene. Mos halvparten av bønnene med ein stavmiksar og bland inn dei andre bønnene.
2
hakk opp brokkolien i små bitar. Ha i 2 fedd kvitløk, 1 ss hp-saus, 3stk egg, salt og pepper og bland inn. la blandinga kvile i ca. 10 min.
3
skjær opp salat og legg den fint på eit fat.
4
Finn fram steikepanna og olje så er du klar til å begynne å steike. Fukt hendene dine, form 4 burgere og legg dei på eit fat eller bakepapir. Ha på sterk varme i olje i ca. 3-5 min på kvar side til dei er gylne og sprø på begge sider.
5
Hamburgerbrød: 1. varm opp vatn til 37 grader. 2. rør ut gjæra og tilsett olje, salt og alt det tørre. 3. elt deiga godt i ei kjøkkenmaskin. 4. la deiga heve i ca. 30 min. 5. del deiga i 10 like store delar og form dei til litt flate hamburgerbrød. La dei heve i 20 min. 6. steik dei på 225 grader og ca 15.min.
6
Finhakk sopp og løk og steik den i ei varm steikepanne med 3 ss olje til det er mjukt og blankt. Avkjøl i ein bolle.
Lukk

Ett øyeblikk