Røkt laks på en seng av sprøstekt potet/løk med rømme, rødløk, gressløk og rødbetchips

Klasse: 6A, Røyneberg skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 stk poteter
1 ss rødløk
1 ss rømme
4 dl solsikkeolje til fritering
0.75 ts salt
2 stk kokte rødbeter
1.5 ss potetmel
0.5 ss smeltet smør
0.5 stk løk
1 ss gressløk

Slik gjør du

1
Potetkakene: Slik gjør du: Skrell potetene og riv dem rivjern, største hull. Legg potetene i kaldt vann. Press ut så mye vann du kan, ta deretter i et rent tørkehåndkle og press ut resten av vesken. Skjær løken i fine tynne skiver og hakk i mindre biter eller riv på rivjern. - Bland poteter, løk, potetmel, salt og pepper. Pisk egg og smeltet smør sammen og bland inn potetblandingen. Smelt litt smør i pannen og legg i ca en ss til hver “kake”, form og trykk den litt til en flat “kake”. Stek til de er gylne på hver side. Hold dem gjerne varme i stekeovnen eller varm dem opp før anretting. Serveres med røkt laks eller ørret på “kakene”, rømme med gressløk, rødløk og rødbetchips ved siden av.
2
Rødbetchips: 4-6 porsjoner 2 rødbeter (ferdig kokt eller kok selv 2 timer) solsikkeolje til fritering - Riv rødbeten med ostehøvel, friter til sprø konsistens. Følg med! De er plutselig ferdige!
Lukk

Ett øyeblikk