Kyllingfilet med Strandaskinke og jarlsbergost, fylt med urter - servert med cherrytomater og grønnkålchips -

Klasse: 6B, Røyneberg skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
600 gr poteter
1 dl Timian og oregano
1 pk Strandaskinke
1 stk hvitløk
1 ss parmesan
4 stk kyllingsfilet
0.5 pk fersk grønnkål
0.5 ts salt og pepper
0.5 ss hvitløkspulver
1.5 dl fløte
1 pk cherrytomater (250 gr)
100 gr smør
1 pk skivet jarlsbergost

Slik gjør du

1
Kyllingfilet: Slik gjør du: - Del kyllingfiletene nesten i to, må henge sammen, fyll inn med urter, legg på ost på utsiden, deretter skinken ytterst, rull inn slik at endene ligger nederst under fileten, krydre med salt og pepper. Legg i tomatene og hvitløken, og krydre litt med pepper. - Stek en halv time på 200 gr. Hviles i 10 minutt før servering. Dryss over litt friske urter før servering. Grønnkålchips 4-6 porsjoner ½ pakke med fersk grønnkål + krydder
2
Potetmos: Slik gjør du - Skrell poteter og del opp i passe biter til de er møre. Hell av vannet og mos inn melk/fløte, smør, salt og pepper. Sett på svak varme til servering (ikke kokes).
3
Grønnkålchips Slik gjør du: - Legg på grønnkål på bakepapir på stekebrett og krydre halve stekebrettet med salt, hvitløkspulver og pepper, halvparten med det samme + litt parmesan. - Stekes på 180 gr. i 5-8 min - følg med! legges på rist.
Lukk

Ett øyeblikk