Wok med kyllingfilet og hjemmelaget sweet chilisaus.
Klasse: 7, Begnadalen skole
Gruppe: 1
Oppskriften er beregnet til: porsjoner
Ingredienser
Mengde
Ingrediens
400
g
Kyllingfilet
223
g
Fullkornpasta
45
g
Rødløk
2
stk
Gulrot
1
ss
Persille
2.5
ts
Krydder
1
ss
Olivenolje
1.5
stk
Chili
1.5
stk
Hvitløksfedd
0.25
dl
Eplecideredikk
1.75
dl
Vann
12.5
g
Sukrin
25
g
Sukrin Gold
1
ss
Maizena
Slik gjør du
1
Kutt opp kyllingfilene i små biter og stek dette med litt olje.
2
Kutt opp løk og gulrot, og ha dette i kyllingen når kyllingen er ferdig stekt.
3
Kok opp 7 dl vann til fullkornpastaen og legg pastaen oppi når vannet har kokt. La koke i 7 minutter.
4
Sweet chili saus:
- Finhakk chili og hvitløk (ta ut frøene av chilien).
- Ha alle ingrediensene utenom maizena i en kjele og kok opp under omrøring. La det småkoke i 5 minutter.
- Bland maizenna ut i litt vann og hell forsiktig i sausen mens den koker og rører godt. Stopp når du synes konsistensen er passelig. Sausen vil bli litt tykkere når den er avkjølt.
- Avkjøl sausen og oppbevar i kjøleskap.
5
Når pastaen er ferdig, ha denne i kjøttblandingen. Kutt opp persille og dryss over sammen med sweet chili saus.