Wok med kyllingfilet og hjemmelaget sweet chilisaus.

Klasse: 7, Begnadalen skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 g Kyllingfilet
223 g Fullkornpasta
45 g Rødløk
2 stk Gulrot
1 ss Persille
2.5 ts Krydder
1 ss Olivenolje
1.5 stk Chili
1.5 stk Hvitløksfedd
0.25 dl Eplecideredikk
1.75 dl Vann
12.5 g Sukrin
25 g Sukrin Gold
1 ss Maizena

Slik gjør du

1
Kutt opp kyllingfilene i små biter og stek dette med litt olje.
2
Kutt opp løk og gulrot, og ha dette i kyllingen når kyllingen er ferdig stekt.
3
Kok opp 7 dl vann til fullkornpastaen og legg pastaen oppi når vannet har kokt. La koke i 7 minutter.
4
Sweet chili saus: - Finhakk chili og hvitløk (ta ut frøene av chilien). - Ha alle ingrediensene utenom maizena i en kjele og kok opp under omrøring. La det småkoke i 5 minutter. - Bland maizenna ut i litt vann og hell forsiktig i sausen mens den koker og rører godt. Stopp når du synes konsistensen er passelig. Sausen vil bli litt tykkere når den er avkjølt. - Avkjøl sausen og oppbevar i kjøleskap.
5
Når pastaen er ferdig, ha denne i kjøttblandingen. Kutt opp persille og dryss over sammen med sweet chili saus.
Lukk