Laks med byggrynssalat og hvitløksdressing

Klasse: 6C, Hannestad barneskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
ovnsstekt laks
400 gram laks
0.5 ts havsalt
4 ts sweet chili saus
0.25 ts hvitløkspulver
hvitløksdressing
3 dl rømme
1 stk agurk
0.25 ts salt
0.5 ts hvitløkspepper
byggrynssalat
1 stk brokkoli
1 stk gulbete
0.5 st slangeagurk
1 stk polkabete
1 stk tomat
2 dl kokt byggryn

Slik gjør du

1
Laks: Legg bakepapir i en ildfast form. Legg laksen i formen med skinnet ned og krydre med hvitløkspulver, sweet chili saus, en kvart ts salt pr. filet. Stek i ca 20 minutter på 190 grader.
2
Byggrynssalat: Legg byggryn i vann over natten. Kok dem i et kvarter. Man kan gjerne ha litt buljong i vannet. Kapp brokkoli i små biter Skjær betene i tynne skiver med ostehøvel Kutt agurk og tomater i terningstørrelse
3
Hvitløksdressing: Bland rømme, agurk i terningstore biter og krydder i en skål.
Lukk

Ett øyeblikk