Focaccia med rekesalat, hvitløksdressing og smoothie

Klasse: 6B, Hannestad barneskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 dl eplejuice
1 pk smoothiemix
1 stk pære
1 stk eple
Smoothie
salat
1 stk isbergsalat
1 stk agurk
1 stk paprika
1 stk tomat
0.5 boks mais
1 boks pillede reker i lake
Focaccia
1.5 ss grovhakket Rosmarin
1 ss Olivenolje
0.5 ts Salt
0.5 ts Sukker
1 dl Olivenolje til deigen
3 dl Vann
0.5 kg Hvetemel
0.5 kg sammalt hvetemel
0.5 ss flaksalt
dressing
2 ss finhakket persille
3 dl Lettrømme
1 båt sitron

Slik gjør du

1
Focaccia: Bland alt det tørre. Rør gjæren ut i lunkent vann og olivenolje. Bland sammen med det tørre og elt deigen til en myk og fin deig. Legg bakepapir i en ildfast form, klem deigen ut i formen, hell oljen over, press små gropåer i deigen med fingrene og strø over grovhakket rosmaring og flaksalt. La deigen heve til dobbel størrelse. stek i 30 minutter på 185 grader. Avkjøl på rist.
2
Salat: Kapp grønnsakene i passe store bier. Bland inn reker og mais.
3
Finhakk bladpersille i rømmen, smak til med salt, pepper og litt sitron.
4
Smoothie: Skrell og ta ut kjernehusene av eple og pære. Kjør det i en blender med frossen smoothiemix og eplejuice. Server ved salaten.
Lukk

Ett øyeblikk