Gulrotkake

Klasse: 7, Steinerskolen på Nesodden

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
6 dl økologiske hvetemel
200 gr økologisk smør
3.75 dl økologiske nøytral matolje
625 gr revet økologisk gulrot
5 dl økologisk sukker
2.5 ts kanel
2.5 ts vaniljesukker
5 stk økologiske egg
2.5 ts bakepulver
300 gr kremost
2.5 ts natron
400 gr melis

Slik gjør du

1
Slik lager du gulrotkake i langpanne med ostekrem: Visp sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene til blandingen blir tykk og lys
2
Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver, og kanel. Bland det tørre i eggeblandingen og rør til du får en jevn deig. Riv gulrøttene fint og vend dem inn i deigen til slutt.
3
Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne (30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 i ca 40 minutter. Avkjøl kaken i formen og fjern bakepapiret.
4
Pisk romtemperert smør og omtrent halvparten av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen, og pisk ostekremen jevn. Bre den i et tykt lag over kaken. Lag gjerne litt mønster med en gaffel! Og pynt med spiselige blomster og urter hvis du har! Friske eller tørkede eller begge deler. Del kaken i passe store firkanter. Så er den klar til å spises!!
Lukk

Ett øyeblikk