Rype med honning- og sitronmarinerte grønnsaker og hvitløksbrød

Klasse: 5, Åmot Montessoriskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
800 g Brystfilet av rype (200g per person)
6 ss Smør (økologisk)
1 stk Salt og pepper
4 stk Potet (sprøytemiddelfrie fra nabogård)
4 stk Gulrot (sprøytemiddelfrie fra nabogård)
2 stk Pastinakk (sprøytemiddelfrie fra nabogård)
2 stk Gul løk (sprøytemiddelfrie fra nabogård)
200 g Tomat (økologisk)
1 stk Rød chilli (økologisk)
1 l Grønnsaksbuljong (økologisk)
1 stk Sitron (økologisk)
2 ss Honning (økologisk)
4 stk Brødskalker
1 ss Tyttebærerosiner (sprøytemiddelfrie fra nabogård)
1 kvast Timian (sprøytemiddelfri fra nabogård)

Slik gjør du

1
Kutt grønnsaker i like store biter. Finhakk løken og hvitløken (spar to fedd til hvitløksbrød), og chilien.
2
Klem saften ut fra sitronen i en bolle. Bland grønnsaksbuljong, vann, honning og sitron.
3
Bland alt i en ildfast form, og ha i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 1 time.
4
Finhakke hvitløk og bland med smør. Smør blandingen utover brødskalkene og på et stekebrett med bakepapir.
5
Smør rypebrystene inn med salt, pepper og smør. Brun brystene i en varm stekepanne i et par sekunder på hver side.
6
Stek videre i ovnen på 225 grader i 10-15 min. La rypebrystene hvile. Skjær i passende skiver.
7
Stek hvitløksbrødene i ca. 7-10 min på 225 grader.
8
Legg grønnsaker, rype i skiver og hvitløksbrød på en tallerken. Hell over sjyen og topp med timian. Server med tyttebærrosiner.
Lukk

Ett øyeblikk