Torsk med linsesmør og kålstappe

Klasse: 6B, Sinsen skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
5 stk torskefilet
200 g grønne/røde ferdigkokte linser
4 dl kraft (en buljongterning kokt med vann)
1 stk gulrot
1 stk sjalottløk
1 stk vårløk
150 g smør
2 ss soyasaus
4 stk fedd hvitløk
20 g ingefær
1 stk kålrot
3 ss olivenolje
1 ss salt og pepper
1 boks En halv boks rømme

Slik gjør du

1
Linser: 1. Linsene skylles godt i vann 2. Kok opp 4dl vann med buljong 3. Finhakk sjalottløk, 2 fedd hvitløk og gulroten. Fres dette i litt olje 4. Ha linsene og løkblandingen sammen med den oppkokte kraften, i samme kaserolle. 5. Kok opp og la det så vidt putre i ca. 20 minutter. Det skal være tyggemotstand, ikke puré. 6. Om vannet blir kokt vekk før tiden er ute sjekk om det er ferdig. Smørsaus 7. Finhakk vårløk, 2 fedd hvitløk og ingefær – litt av hver 8. Smelt 100g smør på lav varme til det er nøttebrunt. 9. Ta smøret av varmen og ha i den finhakkete vårløken, hvitløk og ingefær 10. Tilsett 2 ss soyasaus 11. Bland smøret sammen med linseblandingen. Spar litt av smøret til å ha oppå fisken Ovnsbakt torsk: 12. Sett ovnen på 170 grader, ta litt salt på alle sider av torsken og legg den i en ildfast form. 13. Hell over litt olivenolje. 14. Fisken skal så steke i ca. 15 minutter, men dette avhenger av både hvilken fisk og størrelse på stykkene. Sjekk derfor om den er ferdig før du slår av ovnen. Kålstappe: 15. Skrell kålroten og kutt den i like store terninger 16. Ta det i en kasserolle og fyll vann så det dekker kålen 17. Kok til det er blitt mørt 18. HELL AV vannet 19. Mos og ta i litt salt og pepper 20. Bland inn 50 g smør 21. Bland inn rømme Servering: 22. Legg linseblandingen midt på tallerken sånn som bildet 23. Legg fiskebiten oppå haugen med linser 24. legg til en vakker klump med kålstappe 25. Pynt med valgfri urte på toppen
Lukk