Fiskeburger med løkringer

Klasse: 6A, Åfoss skole

Last ned PDF
Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
Løkringer
2 stk gul løk
3 stk egg
1 ss Salt og pepper
5 dl frityrolje
2 dl mel
båtpoteter
8 stk poteter
3 ss matolje
2 ts salt
1 ss pepper
Fiskeburger
6 stk Fiskekaker
6 stk grove burgerbrød
30 gram norsk crisp salat
2 stk Norske tomater
6 stk cheddar ost
12 stk svarte oliven
1 stk rødløk
Hvitløksdressing
3 dl rømme
1 fedd hvitløk
1 ts pepper og salt

Slik gjør du

1
Skrell løken og skjær i ringer. Klekk 3 egg i en bolle. Visp egg til eggehviten ikke synes. Ta 2 dl mel i en bolle og tilsett Salt og pepper. Hell frityr olje oppi en skjele og vent til det begynner å bruse. Ta løken å dypp det i melet. Dypp løken i egget og dypp det tilbake i melet. Putt Løken deretter i skjelen. Vent til melet sitter fast i løken. Ta det ut og legg det på en rist til kjøling.
2
Skjær potetene i båter. Ta 3 ss med matolje i en bolle. Putt potetene i bollen med matolje. Rist bollen til oljen er godt fordelt. Ta 2 ts salt og ½ ts pepper rist til kryddrene er godt fordelt. Ta potetene på bakepapir og stek på 175 grader i litt under 30 min.
3
Stek fiskekakene på middels varme i smør i Ca. 20 minutter. Ta tomatene å skjær dem i skiver legg dem på en liten tallerken. Ta crispialaten og skyll det i kaldt vann. Legg den på en tallerken. Skjer rødløken likt som tomatene. Ta ketsjup og Sprut det på burger brødet. Legg på cheddar ost og fiskekakene. Ta Salaten og tomatene og legg det på burgeren. Spis ved siden av Stekte poteter og løkringer.
4
Ta rømme og bland det sammen med krydderet. Ta hvitløken og skrell den. Finhakk den og bland det sammen.
Lukk

Ett øyeblikk