Veggisburger med fargerike fries

Klasse: 6A, Nes barneskole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 Stk Rødbete
2 Stk Økologiske tomater
2 Stk Poteter
1 Stk BBQ saus
8 Stk Salatblader
1 Stk Ketchup
0.25 Stk Økologisk agurk
2 Stk Sjalottløk
4 Stk Burgerbrød
2 Stk Gulrøtter
4 Stk Valgfri veggisburger

Slik gjør du

1
Fries: • Sett ovnen på 200 grader. • Skrell rødbeten, ta av det ytterste skallet på løken, kutt av den nederste enden på gulroten. Kutt gulrøttene, rødbeten, potetene og løken i staver. • Legg dem på et stekebrett med bakepapir på. Ha på litt olje, salt og pepper. • Sett dem i midten av ovnen i ca 35 minutter.
2
Burger: • Stek vegetarburgerne i litt olje på 2. Stek dem på begge sider. De skal bli litt gyldne i fargen. De trenger ikke krydder! • Når det er to minutter igjen til rotgrønnsakene i ovnen er ferdige , putter du inn burgerbrødene på en egen rist.
3
Salat: • Vask tomaten og agurken nøye. Kutt tomaten og agurken i skiver (skal se ut som mynter). • Riv av 8 blader fra salaten. Du kan dele hvert blad i to eller tre biter, slik at de passer til størrelsen på burgerbrødene. Legg dem på en tallerken.
Lukk

Ett øyeblikk