Big Mock: digg vegetarburger

Klasse: 7A, Saltveit skole

Gruppe: 1

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
37.5 g Valnøtter
37.5 g solsikkekjerner
0.5 stk gul løk
1.5 stk hvitløksfedd
1 stk grønnsaksbuljongterning
2 dl vann
1 ss tomatpurè
0.5 ss løkpulver
0.25 ts salt
0.5 ts muskat
75 g glutenmel
150 g hvetemel
150 g grov sammalt hvete
0.5 stk gjær
3 ss olje
2 dl vann til burgerbrød
0.5 ts salt til burgerbrød
0.5 stk egg til pensling
1 ts sesamfrø til pynt
0.5 stk rød paprika
4 stk isbergsalatblader
1 stk tomat
0.25 stk rød løk
1.5 stk hvitløksfedd til dressing
1.5 stk lettrømme til dressing
1 ss ketchup til dressing
0.5 ss sweet chili saus
0.25 ts salt til dressing
0.25 ts pepper til dressing
4 skive hvitost til burgeren

Slik gjør du

1
Burger: Kvern valnøtter, solsikkekjerner, løk og hvitløk til en jevn mos i foodprosessor. Kok opp vannet og tilsett buljongterningen. Bland mosen med resten av de tørre ingrediensene. Tilsett tomatpurè og buljongvannet. Bland godt. Sett kjølig i 15 min. Form burgere og stek til de er gyldenbrune i litt olje eller smør. Grove rundstykker/burgerbrød: (Vi valgte å skrive ingrediensene som gjentas i ingredienslista som \\\\\\\"vann til burger\\\\\\\" fordi hver ingrediens bare kunne føres opp èn gang og vi ikke ville forvirre) Varm vann til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i en bakebolle og løs opp. Tilsett olje og salt. Rør inn grovt mel, så fint mel. Elt til en smidig deig. La heve i 30 min. Del deigen i 6 emner. Trill ut og legg på bakebrett. Etterhev til dobbel størrelse. Pensle og dryss over sesamfrø. Stek på 220 grader midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl. Dressing: Bland lettrømme med ketchup, sweet chili-saus og krydder. Sett kaldt. Del opp burgerbrødet. Dandèr burgeren med digge grønnsaker og dressing. Vi valgte isbergsalat, noen ringer rød løk, en osteskive, litt rød paprika og en tomatskive.
Lukk