Big Mock: digg vegetarburger

Klasse: 7A, Saltveit skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 stk gul løk
1 ts sesamfrø til pynt
0.5 ss løkpulver
1.5 stk hvitløksfedd til dressing
150 g grov sammalt hvete
0.25 ts pepper til dressing
37.5 g solsikkekjerner
0.5 stk egg til pensling
1 ss tomatpurè
0.25 stk rød løk
150 g hvetemel
0.25 ts salt til dressing
37.5 g Valnøtter
0.5 ts salt til burgerbrød
2 dl vann
1 stk tomat
75 g glutenmel
0.5 ss sweet chili saus
2 dl vann til burgerbrød
1 stk grønnsaksbuljongterning
4 stk isbergsalatblader
0.5 ts muskat
1 ss ketchup til dressing
3 ss olje
1.5 stk hvitløksfedd
0.5 stk rød paprika
0.25 ts salt
1.5 stk lettrømme til dressing
0.5 stk gjær
4 skive hvitost til burgeren

Slik gjør du

1
Burger: Kvern valnøtter, solsikkekjerner, løk og hvitløk til en jevn mos i foodprosessor. Kok opp vannet og tilsett buljongterningen. Bland mosen med resten av de tørre ingrediensene. Tilsett tomatpurè og buljongvannet. Bland godt. Sett kjølig i 15 min. Form burgere og stek til de er gyldenbrune i litt olje eller smør. Grove rundstykker/burgerbrød: (Vi valgte å skrive ingrediensene som gjentas i ingredienslista som \\\\\\\"vann til burger\\\\\\\" fordi hver ingrediens bare kunne føres opp èn gang og vi ikke ville forvirre) Varm vann til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i en bakebolle og løs opp. Tilsett olje og salt. Rør inn grovt mel, så fint mel. Elt til en smidig deig. La heve i 30 min. Del deigen i 6 emner. Trill ut og legg på bakebrett. Etterhev til dobbel størrelse. Pensle og dryss over sesamfrø. Stek på 220 grader midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl. Dressing: Bland lettrømme med ketchup, sweet chili-saus og krydder. Sett kaldt. Del opp burgerbrødet. Dandèr burgeren med digge grønnsaker og dressing. Vi valgte isbergsalat, noen ringer rød løk, en osteskive, litt rød paprika og en tomatskive.
Lukk

Ett øyeblikk