Hjemmelaget pizza

Klasse: 6A, Framnes skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
1 pk Knuste tomater med krydder
500 gr Hvetemel
3 ss Tomatpure
3 dl Vann
1 pk Gjær
1 dl Topping etter eget ønske: gjerne middagsrester, pålegg som skin,e, pepperoni, tomat, oliver, paprika, annanas, ost eller annet.
1 ts Salt
1 ss Krydder som pizzakrydder, oregano eller lignende
2 ss Olje

Slik gjør du

1
Deig: Bland sammen hvetemel,tørrgjær og salt i en bakebolle. Hell vannet (40*c) og oljen i en grop i melet. Bland og kna til en jevn deig. La heve til dobbel størrelse.
2
Bland sammen tomatpure, knuste tomater og krydder. Kjør i en blender. Smak til med mer krydder.
3
Del deigen i fire porsjonspizzaer. Smør på saus og legg på ønsket fyll. Fordel ost over. Stekes midt i ovnen i ca ti minutter.
4
Bruk gjerne rester etter middag eller grønnsaker i kjøleskapet. Osten bør være norskprodusert så den ikke trenger å reise så langt.
Lukk

Ett øyeblikk