Gratangsvafler

Klasse: 5, Gratangsbotn skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
2 dl fullkornshvetemel
1 dl Sammalt hvetemel fint
1 dl havregryn
3 stk råraspete mandelpoteter
1 ts bakepulver
2 stk egg fra frittgående høner/ender
4 dl melk
3 ss flytende margarin
100 g røkt laks
4 ss rømme
4 ss hakket rødløk
4 stk liten dillkvast/persilledusk
2 stk hardkokte egg

Slik gjør du

1
Ha mel, havregryn, råraspet potet og bakepulver i en bolle.
2
Tilsett egg, melk og flytende margarin.
3
Rør alt sammen til en jevn røre.
4
La røra stå i 5-10. minutter.
5
Sett på vaffeljernet.
6
Gjør klar toppingen med laks, kokte egg i skiver, rømme, hakket rødløk, urter og evt. hjemmelagd syltetøy.
7
Stek vaflene.
8
Avkjøl på rist.
9
Ha på valgfri topping.
10
Bon apetit.
Lukk