Gratangsvafler

Klasse: 5, Gratangsbotn skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
4 ss rømme
3 stk råraspete mandelpoteter
100 g røkt laks
1 dl havregryn
3 ss flytende margarin
2 stk hardkokte egg
1 dl Sammalt hvetemel fint
4 dl melk
4 stk liten dillkvast/persilledusk
2 dl fullkornshvetemel
2 stk egg fra frittgående høner/ender
4 ss hakket rødløk
1 ts bakepulver

Slik gjør du

1
Bon apetit.
2
Avkjøl på rist.
3
Gjør klar toppingen med laks, kokte egg i skiver, rømme, hakket rødløk, urter og evt. hjemmelagd syltetøy.
4
Tilsett egg, melk og flytende margarin.
5
La røra stå i 5-10. minutter.
6
Ha på valgfri topping.
7
Stek vaflene.
8
Rør alt sammen til en jevn røre.
9
Sett på vaffeljernet.
10
Ha mel, havregryn, råraspet potet og bakepulver i en bolle.
Lukk

Ett øyeblikk