Svinekjøtt med potetbåter og grønnsaker

Klasse: 7, Begnadalen skole

Gruppe: 2

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
400 g Strimla svinekjøtt
4 ts Krydder
0.5 stk Brokkoli
90 g Løk
8 stk Potet
2 dl Matfløte
3 ss Olivenolje
20 g Ost

Slik gjør du

1
Sett stekeovnen på 225 grader.
2
Vask potetene og skjær de opp i båter. Ha båtene i en ildfast form med oljen. Bland sammen oljen, salt og pepper. Sett denne inn i ovnen når ovnen er varm nok. Stek potetene i ca. 30 minutter.
3
Skjær opp løken i strimler. Stek kjøttet, og ha i løken når kjøttet er passe stekt. Når dette er stekt, ha i matfløten og la småkoke i 3 minutter. Smak til med salt og pepper.
4
Kutt opp brokkolien i små trær. Kok denne i ca. 3 minutter.
5
Når potetene begynner å bli møre, ta de ut for å drysse på litt raspa ost. Sett den deretter inn igjen slik at osten smelter.
Lukk