Pasta Pesto Lokal

Klasse: 6, Kvam skole

Oppskriften er beregnet til: porsjoner

Ingredienser

MengdeIngrediens
0.5 Bunt Broccoli (norsk)
0.5 ts Salt
0.5 ts Pepper
250 G Hvetemel
0.5 Fedd Hvitløk
1 Pose Ruccola
1 Potte Basilikum
10 Stk Cherrytomater (gjerne fra Hanasand eller egen hage)
2 Stk Egg

Slik gjør du

1
Mål opp 250g siktet hvetemel i et desilitermål
2
Ta opp i 0,5ts salt
3
Tøm det ut på benkeplata
4
Lag en fordypning i haugen
5
Knekk to egg i fordypningen
6
Bland egget og melet med hendene og kna til du har fått en deig
7
Begynn å kjevle ut deigen til du kan ta det i en pastamaskin som gjør den tynnere
8
Etter at den har blitt flat ta den opp i en annen pastamaskin som gjør den til pastabiter
9
Så la den tørke i 5 min.
10
Ta av alle bladene av basilikum plante fra Urban Gartneren i Molde.
11
Ta oppi 2/3 av en ruccola pose fra Urbangartneren i Molde.
12
1/4ts pepper og 1/2ts salt
13
Ta oppi 1/3 hvitløk
14
1 dl oliven olje
15
Kok pasta i nok vann med litt salt.
16
Stek lokale grønnsaker i en stekepanne.
17
Bland pesto og pasta og server med grønnsaker og gjerne en lokal ost (vi brukte fra Derinngaaarden i nærmiljøet).
Lukk

Ett øyeblikk